КЫРГЫЗДАРДЫН МЕЙМАНДОСТУГУНДАГЫ ЭТ ТАРТУУ САЛТЫ

Авторы

  • Гүлнура Эркинбековна Карыбекова

Ключевые слова:

устукан тартуу, жиликтөө, ыкма, касапчы, салт, этикет, дасторкон, бата.

Аннотация

Кыргыздардын маданий турмушунда конок күтүү каадасына абдан маани берилген. Коноктор үчүн атайын дайындалган малын сойдуруудан тарта тартканга чейин кылдат мамиле жасашкан. Бул макалада да конок күтүүдөгү койдун союулушу, мүчөлөргө ажыратуу жана эт тартуу салты туурасында жазылды.

Библиографические ссылки

Абрамзон, С.М. Алайлык кыргыздар [Текст]/С.М.Абрамзон.//Жаңы маданият жолунда.1928.-№5.-33-38-бб. (в латинской графике на кыргызском языке).

Айтбаев, М.Т. Пища киргизов XIX и начала XX веков [Текст]/М.Т. Айтбаев.//ИАН КиргССР.-Серия общ.наук.-Т.5.-Вып.1.-1963.-С.13-23.

Айтбаев, Т.А. Кыргыздардагы кой союунун жана эт бышыруунун салттуу ыкмасы [Текст]/Т.А.Айтбаев.//ОМУнун Жарчысы.-2016.-№3. I-чыг..-30-34-бб.4. Кайыпов, С.Т. Кыргыз тамактануу салты жана табыпчылык (Памир кыргыздарынын мисалында) [Текст]/С.Т.Кайыпов//И.Арабаев атындагы КМУнун жарчысы. Филологиялык илимдер.-Чыг.№6.-2011.-75-8 -бб.

Кочкунов, А.С. Традиционная пища кыргызов (Некоторые вопросы типологии) [Текст]/А.С.Кочкунов.//БЖТ.-Бишкек,2003.-№2.-С.53- 59.

Кочкунов, А.С. Система питания кыргызов (опыт этнологического анализа соотношений традиций и инноваций) [Текст]/А.С.Кочкунов.// Manasuniversiteti.-Sosyalbilimler dergisi.-2003.-№8.-С.213-233.

Загрузки

Опубликован

2025-08-20