INTRODUCTION AND SELECTION OF APRICOT IN KYRGYZSTAN. GAREEV BOTANICAL GARDEN OF NAS KR
Keywords:
apricot, variety, growth, development, fruiting, flowering.Abstract
Apricot (Prunus, genus
Armenica Mill.) is one of the valuable fruit
species in Kyrgyzstan. Widespread, drought
tolerant. For the great variety and nutritional
value of the apricot fruit, it is distinguished and
preserved by the local population.
References
Гареев Э.З. Плодовые культуры Кыргызстана. Фрунзе: Киргосиздат, 1959. 133 с.
Абдрахманов С.Г. Краткие итоги по
селекции и сорт изучению груши и косточковых плодовых культур в Киргизской ССР.
// Бюлл. Кирг.НИИ земледелия. – № 10. -
Фрунзе, 1965. - С. 26-34.
Башмаков Э.А. Косточковые культуры – абрикос – Иссык-Кульской котловины.
// Бюлл. Кирг. НИИ земледелия. - № 10.–
Фрунзе, 1965. - С. 50-59.
Солдатов И.В., Кострицына Т. В. Результаты межродовой гибридизации сливы
с абрикосом. // Ботанические исследования
в Кыргызстане. Материалы респ. научно-практ. конф. - Бишкек, 2003. С. 133-136.